zaterdag 14 september, zondag 15 september, zaterdag 21 september en zondag 22 september  2019

geopend tussen 12.00 en 17.00 uur

Sylvie van Lanschot                     14 ,15, en 22 september                    

Halder 19

Sint Michielsgestel

 

Ik, Sylvie van Lanschot,  laat u  tijdens de atelierroute in mijn atelier op Halder, graag zien, wat mij raakt en wat ik in vorm en kleur weergeef.

 Enerzijds kan dat werk zijn , wat ik in mijn atelier maak. Dit is meestal op groter formaat .

ik zet op lange tafel in mijn atelier al mijn materiaal klaar, concentreer me op het witte vlak voor me en begin. Waar het naartoe gaat?  Altijd een verrassing….

 De ene keer zal dat mijn nog niet bewust geworden  gevoel zijn, wat ik weergeef. De andere keer raakt iets in  muziek mij, en vertaal ik dat naar het 2-dimensionale.

Buiten mijn atelier maak ik lange wandelingen, laat mijn gedachten gaan waar ze heen kronkelen.   Ik loop, samen met mijn hond, het liefst in de bergen.. Tevoren heb ik aquarelpapier gesneden op de maat van mijn rugzak, heb krijt, kleur, penselen en bister bij me. Ga zitten waar het me raakt, neem de kleuren, geuren, vormen in me op, geef ze weer.

 Deze kleinere werken hebben allen dezelfde maat nl “de rugzakmaat”.

Ik voel mij een herintreder. Heb nl. de laatste jaren vanwege ander werk mijn creatieve kant op een zeer laag pitje moeten zetten.. Dit knaagt zo, dat ik nu de weg naar mijn oorspronkelijke passie aan het herontdekken ben.

.in de jaren ‘70 heb ik aan, wat nu de Design Academie in Eindhoven is, een gedeelte van mijn opleiding gehad, deze aan de Hogeschool der Kunsten, Utrecht, afgemaakt. Ook heb ik 33 jaar in mijn atelier cursisten begeleid in hun teken- en schilderproces.

 

 

Info